30 DECEMBER

Shasha bloggen! Va bara tvungen :rolleyes: Idag vaknade jag vid 10, borstade tänderna, drog på mig kläder & sen drog jag & pappa till Giraffen och köpte 2 skjotor till honom och sen handlade vi mat tills imon. Lövbiff klyftpotatis & beánaise sås blirre & till efterätt blir det Cheesecake som mamma och jag ska baka ikväll. Köpte samt sötsaker till kvällen. Fyller år imon med, så kommer gäster redan vid 11. Hoppas att jag får något fint! Nu ska pappa & jag ut och hämta pizza, gott ska de bli! Puss , & gott nytt år på er!

LAN ^^

Åkte till Macke T i måndags kväll med Amanda efter att jag varit hos Rasmus hela dagen. Somnade dock vid 6 på morgonen, vaknade vid 9 & då drog Amanda och jag till stan. Där gick vi omkring och kollade på rean - hittade en as skön kofta från Bik Bok för 99:- samt en svart plånbok från Accent 149:- Mkt nöjd med dagen, trots att jag var super trött. Men när vi kom hem till mig vid 7 tiden bestämde vi oss för att dra till Marcus & dom en natt till, så de gjorde vi. Här kommer lite bilder :


                              Emiiiiiil & Svamp ^^


                    Marcus & Isak, fullt koncentrerade på ngt


                                     Vad gör Emil ?

Tack för dessa dagar Amanda

FÖDELSEDAGAR

Bilder från Filips kalas..



                          Willgot, William, Filip, William

Den 29 December fyllde även världens bästa kusin Robin 18 år!
Ett stort grattis till dig grabben!

ANNANDAG JUL

Tjao! Idag vaknade man vid halv 10, efter 6 timmars sömn. Var lagom trött^^ Men det var bara att stiga upp för skulle åka till Nybro & fira min kusin Filip som fyllde 9. Grattis igen! När kalaset var slut, runt halv två, skjussade pappa mig till Anton. Vi pratade och massa. Tog 6 bussen hem, & typ hållplatsen efter att jag gick på, gick en tant på som börjde tjabba med busschauffören om massa, hon va helt störd. Men de blev iallafall en rolig bussresa må jag säga ;) Fin man blev sen med, när man skulle gå över trädgården till dörren...


  
Imorgon blir det stan med syster & Filippa , sedan möta upp Rasmus någonstans och efter det hem till Macke T där det blir att slagga med Amanda bästavän! Puusssss

JULDAGEN

Idag när man vaknade var det bara till att klä på sig & sminka sig, för att sedan sätta sig i bilen till Mörbylånga där familjen & släkten skulle fira min gammelfarmor som fyller 91 år idag! Grattis till henne! Vi kom dit vid 1 och då åt vi kalkon potatis & sås som vi gjort på juldagen i hela mitt liv. Sedan pratade jag med massa folk och så, fikade och sen vid halv 7 åkte vi hemmåt. Kom hem en timme senare, & självklart somnade jag i bilen :rolleyes: Sen dess har jag suttit här vid datan och grejat. Imon blir det att åka & fira min kusin Filip i Nybro, som fyller 8(?). Mycket kalas såhär runt julen! Puss på er!


                         Gammelfarmor, hela 91 år! 

                      
               Pappa& Jens                     Anton& Albin


JULAFTON

Idag så vaknade man vid 10 tiden, och sedan så åt jag frukost och sedan begav sig familjen till farmor där vi skulle fika. Dock så hade hon inte skottat så vi fick hoppa runt i 1 meters-vallar ca 30 meter, kul. Haha, men vi fikade på peppakakor och sånt och när vi kom hem därifrån så fixade jag mig och vid 1 åkte vi till mormor & morfar där resten av dagen spenderades. Vi kollade på Kalle Anka, åt julmat, kollade på julkalendern, öppnade julklapparna & käkade gröt. I mina julklappar låg det:

  • En systemkamera - Canon 500D
  • En kamera väska
  • Ett minneskort
  • En fotobok
  • Parfym: Dolce&Gabbana - Rose the one
  • 2 choklad askar
  • Pressentkort på Gina Tricot
  • 500 kronor

Är så sjukt nöjd! Kameran är sjukt bra & parfymen luktar underbart! Tack allihopa!

DAN FÖRE DAN

Lade mig inte igår sen... Blev kvar vid datan och mådde dåligt, så kunde ändån inte sova... Vid 03.00 kollade jag på klockan senast så somnade väl strax därefter. Idag vaknade man av syrran som skrek att jag skulle gå upp, men orkade inte så en timme senare väckte hon mig igen. Så käkade frukost vid 1 & sedan begav vi oss ut i snön för att skotta, göra mamma& pappa glada lixom. Efter en timme kom vi in igen, super kalla & dunder ont i ryggen båda två.. Nu har jag & syster hjälp mamma med morfas julklapp, ett USB-minne med finfina foton på, samt en digital fotoram ska han få. Hoppas han blir glad :D Nej, nu väntar främat så ska hjälpa pappsen med att duka, blir nämligen julbord snart. Mums! Ikväll blir det att titta på Uppesittakvällen, kollat på det ända sedan jag var liten, är som en traditon nu. Lite med julkänsla får man på köpet, bra de. Nej men nu måste jag gå! Pussar!

    
            Min fina julklapp...                      .... som innehöll dessa!

    
                       Avslutar med en bild på mig & Lina

 

JULLOV

Tja, skolan idag var helt meningslöst. Först varre Peo-pop & sen hade vi i kören 20 minuters uppträdande x3. Men de gick väl hyffsat bra, sen blev det att äta julgröt som jag inte gillar, så nöjde mig med en pepparkaka. Efter det fick vi betygen, och dom kunde ju ha varit bättre. Efter skolan åkte jag Tilda Lina & Amanda hem till Amanda och så kollade vi på halva Titanic, lagade tacos, åt & kollade sedan klart på filmen. Sedan spelade vi ett frågesportsspel & jag vann ;) Efter det var det äntligen dags för julklappsöppningen! Fick en jätte fin röd BH med tillhörande trosor. Grymt söta! Tror både Tilda&Manda blev glada över sina julklappar med! Vid 22.20 hämtade pappa mig och så åkte vi hem och sen dess har jag suttit här. Mår inget vidare alls, aldrig mått så här dåligt. En stor klump i halsen, magen svider och massa.. Vet inte vad jag ska göra... Åh!

9d ÄR BÄST!

Hallå, idag hade vi typ ingen seriös lektion alls, as gutt. Avslutningsövning , film- sunes jul, och sen innebandytunering. Och vem vann om inte 9d?! Åh är så sjukt glad! Ihhhhhhh! :D Vann 3 matcher och spelade en oavgjord. Sjukt bra gjort! Love 9d!

bilder kommer imon!

20 DECEMBER

Hallå där! Idag när jag vaknade va jag sjukt trött, så käkade bara en banan, kollade på julkalenden & drog på mig ett par mjukisbyxor & en tröja. Fint, näe. Mysigt, jao. Men iallafall, i skolan hade vi julavslutningssångövning. Det gick väl hyffsat bra. Efter det hade vi svenska där vi kollade på en tecknad julfilm, sjukt skojj var den. Tomtar och troll tror jag att den hette. Sen hade vi rast och då gick Annie Anna & jag till affären och köpte chips som vi tänke ha på slöjden och fika på, men som vi sen aldrig hann äta? Efter det hade vi lunch men jag åt inget så jag följde med Lina & Amanda till musikläraren och sjöng på jullåtar. Sedan hade vi matteprov, och det gick verkligen åt skogen. Åh, vilken idiot sätter ett matteprov som man typ har haft i en vecka, som inte ens går på göstterminens betyg?-.- åh är så arg! Sen kom iallafall Anton och vi snackade och så, handlade med familjen och sen va vi hos farmor och fikade. Mysigt. Fick även min julklapp, börjar känna att julen närmar sig, iiih!!! Nä nu ska jag går ner och kolla på Morden i Sandhammar på 4, den verka vara bra! Måste även packa ner idrottskläder för vi har innebandytunering imon. 9a mot 9b mot 9c mot 9d mot lärarna. Vi kommer krossa alla, bara så ni vet. HEJA 9d

JUL JUL JUL

Nu är julgranen äntligen klädd, kvar är bara alla julklapparna som vi snart ska lägga dit. Efter det blir det duschen. Skriver imon, puss

    

OUT OF LOVE

Tjo! Inte bloggat på länge, vet inte varför men inte blivit så bara! I torsdags gjorde jag kolor med farmor, mycket goda blev dom, & idag när jag kom hem från Anton var det bara 5 kvar? Besviken på min syster där, jao! Men helgen har jag tillbringat tillsammans med Anton. I fredags efter skolan tog jag bussen till honom och vid halv 7 åkte vid till Mikkan. Där kollade vi på film & snackade massa med Björn, Magnus, Linus & John. Härligt gäng detdära! Mycket trevligt var det. När vi kom hem va det bara till att hoppa i sängen och sova. I lördags när vi vaknade ville jag helt plötsligt in till stan & shoppa.. Så kom hem med en ny t-shirt som jag ska ha på julavslutningten/nyår (I think) samt 3 par öronhänge. Ett par as fina från Guldfynd! Efter shoppingturen käkade vi pizza, mycket gott, & väl hemma kollade vi på The Town. Idag tog jag 10.22 bussen hem, sen så började jag städa mitt rum. Tror aldrig att det har varit så rent :rolleyes: Resten av dagen har spenderats tillsammans med familjen, lagat mat & så. Nu ska vi klä julgranen, hoppas den blir fin! / EBBA

     

                                     Nystädat rum

TEENAGE DREAM

Okej, här kommer världens bästa verision av Teenage dream. Man blir så himla glad när man hör på låten, sitter & ler för mig själv!
Darren Criss är så sjukt snygg i klippet med, småleende, hemlighetsfull.
                                     


                                   Så sjukt bäst! Åh, får inte nog av låten!

15 DECEMBER

Hallå! Bloggade inte igår, så tänkte berätta lite om gårdagen först. Hade fysik-prov, & det va inte alls så svårt som jag trodde, kan nog få ett G. Var skit orolig hela kvällen dagen innan för att jag inte skulle fatta ett skit! Efter skolan tog jag bussen in till stan & käkade, gick runt och köpte en julklapp till min syster. Hoppas hon blir glad, vilket jag tror! Sen vid 7 typ mötte jag Rasmus och så pratade vi och så, massa skoj! :)

Idag hade vi en aschill dag i skolan, biologi-musik-idrott-lunch-HK(städning)-svenska-media. Sjukt bra dag, förutom att jag fick städa en fläkt på HK:n, spyvarning på det, BLÄ! Vid 16.00 tog jag bussen hem och fixade mat och sen satte jag mig här. Vet inte vad jag ska hitta på nu, inga läxor, skitskönt! Dock har vi matteprov på måndag som man kanske skulle kolla på? I övrigt väntar jag på att farmor ska ringa mig, i hopp om att vi ska baka våra årliga julkolor idag :rolleyes: hihi, see ya!

LUCIA...

Välkommen du midvinters strålande mö, du tröstande budbärarinna... osv. Idag är det den 13: de december, alltså lucia. Vaknade vid halv 7 och började fixa iordning mig. Men orkade inte fixa mitt hår så fixade syrrans istället. Vid 8 skjussade mamma& pappa mig till skolan där jag sedan bytte om m.m. Sen gick alla vi i "luciatåget" till kyrkan & sedan började vi sjunga.. Fail att typ ingen kunde 2 meningar mitt i en vers, blev bara massa mummel, men det bjöd vi på! Innan alla sedan var ute ur kyrkan hann vi sjunga "Natten går tunga fjät.." 27 gånger typ, så gillar väl inte den så mycket längre.. Vid 10.10 var det dags för "lucia-springandet" där hela luciatåget sprang runt, hand i hand, i alla klassrum i högstadiet, sedan gympasalen, församlingshemmet, vårdscentralen, tandläkaren, stinsenmatsalenmellanstadiet, dagisålderdomshemmet & slutligen högstadiet igen. Kul var det, även att jag sprang i strumpor ute i snön..? Efter det blev det att återgå till vanliga tråkga lektioner. Slutade 14.50 och då tog jag bussen hem, och väl hemma började syrran och jag att skratta en massa åt saker, sjukt kul varre! Vid 6 började jag plugga på fysikprovet och kan fortfarande ingenting. Åh jag blir så arg! Aja , får väl fortsätta att plugga nu då.. Kram

 
                         

+ att min blogg dampar så kan bara lägga upp en bild? Jag som tog bilder för en gångs skull..
     

NEED YOU NOW

Efter det förra inlägget var Andreas & jag och kollade på lucian ute i deras stall, fint men sjukt kallt! När vi kom in gjorde vi varm Oboy, mums! Pappa hämtade mig vid halv 6 typ och sen jag kom hem har jag suttit här.. Ska alldeles strax gå ner och plugga in de sista luciasångerna& plugga på Fysiken. Fysatan va tråkigt! Fattar ingenting heller, de gör ju inte saken bättre... :( Nä nu måste jag verkligen sätta fart! Puss

HOS ANDREAS

Tjena! Vaknade vid halv 10 idag & sen gick jag ner i källaren och lekte lite med min syster och hennes små kompisar. Skärde mig på Eriks Iphone (?) så min tumme gör jätteont :( När lockan blev 11.30 skjussade mamma mig till Andreas och nu sitter vi här, han lirar Batterfield & jag sitter här och skriver. Vi har väl inte gjort så mycket men nu får vi väl hitta på något...  Skriver senare!
Kram Ebba

11 DECEMBER

Tja, hänt ganska mycket dessa dagar men orkar inte berätta allt. I torsdags träffade jag Alex&Rasmus i stan och det var trevligt. Och igår efter skolan kom Anton och så pratade vi&så :) Idag vaknade jag runt 12, käkade frukost och hoppade sedan in i duschen. Efter det åkte mamma jag&syrran till affären och handlade lite och när vi kom hem började vi med maten. När vi väl ätit fixade jag till Jonna och sen vid 5 kom Erik Filippa & Ante till henne. Runt 7 hjälptes vi åt med att laga tacos. När vi ätit kom Johan Geson & Kimme till mig och sen gick vi till Johan, där vi sitter nu,och jag är cool och skriver ett inlägg på Gesons Iphone ;) Nä nu orkar jag inte skriva så mycket mera. Imon ska jag kanske hitta på något med Andreas, vi får se hur det blir med det. Måste även bestämma vart jag ska fira nyårsafton/min födelsedag?! Är ju snart, är lite sent ute känns det som. Puss ha det bra / EBBA

8 DECEMBER

Gud va tiden går fort.. Hatar det verkligen! Men iallafall. Idag åkte klassen in till länsmuseét och lyssnade på en tant och gubbe som pratde om andra världskriget, som både va intressant & trist. När vi kom tillbaka käkade vi och sen hade vi HK där vi bakade lussekatter, gjorde varm choklad och gick igenom proven. Mycket nöjd över resultatet :D Sen fick vi tillbaka någon svenska grej, den var väl inte helt fel den heller. Sista lektionen var Media och det sööööög verkligen. Åh, dom har verkliga inga roliga uppgifter längre. Nu sitter jag här och skriver, ska snart gå ner och äta middag och sedan plugga på "mellankrigstiden" som vi har prov på imorgon. Man kan ju hoppas på att det går bra iallafall.

Känns som att tiden bara rinner förbi, och jag hatar det verkligen. Tänker tillbaka på året som varit.. Vad har jag gjort? Kan knappt komma på någonting.. Skoldagarna bara swichar förbi, även eftermiddagarna efter skolan som går åt till att plugga till alla prov. Känns inte som att man knappt hinner med att vara med kompisarna. Och det känns verkligen inte bra! :(

/ EBBA

6 DECEMBER

Tjabba tjena hallå, jag säger så.. Nämen idag hade vi lucia övning, och det gick väl bra. Förutom att man bara kunde 3 sånger eller något.. :) Fick reda på vem som blev lucia med, grattis får man väl säga! Hade bara tråkiga lektioner i skolan idag med. Skit drygt! Efter skolan tog jag bussen hem och sen käkade jag och började plugga på kemin(som jag fortfarande inte kan). Åhhh vad jag vill att det ska bli lov nu! Suttit vid datan ett tag, blir väl att kolla tv snart & kolla i historiaanteckningsboken för vi har prov på torsdag. Åh vill inte plugga.. Aja ska dra nu, puss ♥

EVERYBODY CHANGING

Dålig på att uppdatera, jagvet! Men inte känns för att sitta vid datan lixom. I fredags i skolan hände inget speciellt förutom luciaövningen sista lektionen. Vi röstade fram vem som skulle vara lucia, och min röst hamnade på Elin i 9c. Vi får se hur de blir med den saken. När skolan var slut tog jag bussen till stan och gick omkring lite med Jojje & Jonna och sen gick jag och träffade alex som jag inte träffat på typ 2 år. Vi snackade och så, sjukt kul vare! :) Efter det möttes älskling och jag och så gick vi och kollade på bion, den var väl sådär. Efter det gick vi hem till honom, väl hemma, frusna som isbitar, kollade vi lite på tv och somnade. Lördagen spenderades typ enbart inomhus. Spelade COD och jag vann, jag lovar! :D Idag blev det inte så mkt bättre heller, inne hela dan, bara att lata sig. Vid halv 6 åkte mamma pappa jag & syrran och åt på larmgatan 10. Mums på det!
Nu ska jag ner och duscha och sen sova. Är trötter! Godnatt på er! ♥

2 DECEMBER

Dagen började med julkalenden, bra ju. Sen tog jag bussen till skolan och hade tyskaprov & massa tråkiga lektioner. Provet var svårt, men hoppas på ett G. Efter skolan va jag med Tilda, vi kollade på film och pluggade. Mycket skoj va det! Hihi. Nu sitter jag här, ska ner och plugga nu, sen duscha. Imon blir det att träffa Alex, och sen gå på bio
( Harry Potter och dödsrelikerna del 1) med älskling, som sedan resten av helgen spenderas med. Puss ♥


Jag kan inte förstå varför det måste vara såhär.

1 DECEMBER

Första december idag, usch va tiden går fort! Men iochförsig närmar sig julafton & min födelsedag, och de gillas. Va bara tvungen att kolla på julkalendernv idag på morgonen, är en tradition lixom :rolleyes:
Vid halv 9 tiden skjussade mamma och pappa mig till stan för de va gymnasiemässa så kollade runt lite.. Står nu mellan media på : 
John Bauer, Jenny Nyström, Staggnelius eller Mjölner. Vad tycker ni?  Tyckte även att styling lät lockande, men tror inte intresset är lika stort.. Kom hem runt 4 tiden och då var det tyskaplugg som gällde.. Hann även med att lira Guitar Hero med mamsen och att glo lite på tv. Nu ska jag ner och tvätta av mig sminket och så. Önska mig lycka till på tyska provet som jag har imon, första lektionen...
Ha de bäst! ♥
RSS 2.0